Hoppe over navigering
Den nye Mercedes-Benz eActros utstilt

Brukt versus ny lastebil - hva skal jeg kjøpe?

11.05.2023Bertel O. Steen Lastebil og buss

Å investere i en lastebil, enten den er ny eller brukt, kan være en betydelig finansiell forpliktelse. Derfor er det viktig å vite hva du kjøper.

Å velge lastebil

Beslutningen innebærer mer enn bare pris; den omfatter også variabler som pålitelighet, vedlikeholdskostnader, teknologiske funksjoner, og sikkerhet. Nedenfor vil vi utdype noen av fordelene og ulempene ved å kjøpe en ny eller brukt lastebil, for å forhåpentligvis hjelpe deg med å ta et godt valg.

Ny lastebil

Nye lastebiler kommer ofte med en betydelig prislapp, men de tilbyr også mange fordeler som kan rettferdiggjøre kostnadene. For det første, siden de er helt nye, er det ingen tidligere eiere, og derfor er sjansen for skjulte feil eller reparasjonsbehov minimal.

I tillegg kommer de ofte med produsentgaranti og serviceavtaler, noe som kan bidra til både trygghet og kostnadsbesparelser på lang sikt. Nye lastebiler vil som oftest inneholde de nyeste teknologiene og sikkerhetsfunksjonene, som kan gjøre dem mer pålitelige, effektive og sikrere enn eldre modeller.

Fordeler med å kjøpe en ny lastebil:

  • Mindre sannsynlighet for skjulte feil eller reparasjonsbehov.
  • Vanligvis en garanti og serviceavtaler fra produsenten, og tryggheten det bringer med seg.
  • Nye lastebiler har de nyeste teknologiene og sikkerhetsfunksjonene

Å kjøpe en ny lastebil fra fabrikken kan ha flere potensielle ulemper.

Kjøp av en ny lastebil innebærer betydelige opprinnelige kostnader, noe som kan være økonomisk belastende. Verdiavskrivning kan også redusere kjøretøyets verdi raskt etter kjøp. Ny teknologi kan kreve ekstra opplæring, og forsikringspremiene er ofte høyere for nye lastebiler. Tidlige modellfeil, eller "barnesykdommer", kan også oppstå. Likevel kan en ny lastebil være det beste valget for mange, forutsatt at alle alternativer er nøye vurdert.

Våre nye lastebiler

Vi i Bertel O. Steen Lastebil og buss har en lang rekke lastebiler til salgs.

Mercedes-Benz er en ledende produsent av lastebiler og varebiler, som tilbyr en rekke modeller fra lette bykjøretøy til tunge lastebiler for lange avstander og tøffe forhold. Uansett ditt behov, kan du finne den riktige lastebilen hos oss.

Se våre Mercedes-Benz lastebiler her.

For daglig arbeid i et urbant miljø, trenger du mer enn bare en lett lastebil - du trenger en Fuso, en spesialisert lastebil. Fuso støtter deg under tunge oppgaver, holder deg i bevegelse selv i trange forhold, og er en pålitelig partner både nå og i fremtiden.

Se våre Fuso lastebiler her.

Brukt lastebil

På den annen side, kjøp av en brukt lastebil kan være en god løsning for de som har et begrenset budsjett eller bare trenger en lastebil for en begrenset periode.

Disse kjøretøyene kan være betydelig billigere enn nye modeller, og kan derfor være en mer økonomisk fornuftig løsning på kort sikt. I tillegg, hvis de har blitt godt vedlikeholdt, kan brukte lastebiler være like pålitelige og effektive som nye. Noen ganger kan de også ha tilpassede funksjoner eller tilbehør tidligere eier har lagt til, som kan være vanskelig eller kostbart å få på en ny modell.

Fordeler med å kjøpe brukt lastebil:

  • Brukte lastebiler vil som oftest være billigere enn nye modeller.
  • Godt vedlikeholdte brukte lastebiler kan være like pålitelige og effektive som nye modeller.
  • Brukte lastebiler kan ha tilpassede funksjoner som ellers er dyrt å få på plass selv.

Som med ny lastebil, har brukt lastebil også potensielle ulemper tilknyttet seg.

For det første kan de ha skjulte feil eller reparasjonsbehov som kan være kostbare og tidkrevende å fikse. De har heller ikke produsentgaranti eller serviceavtaler, noe som kan føre til høyere vedlikehold og reparasjonskostnader. Eldre modeller kan også ha utdatert teknologi og sikkerhetsfunksjoner, noe som kan påvirke effektivitet og sikkerhet.

Våre brukte lastebiler

Når du velger å kjøpe en brukt lastebil hos Bertel O. Steen Lastebil og Buss, investerer du i mer enn bare et kjøretøy - du investerer i trygghet og pålitelighet.

Vi setter vår stolthet i å tilby kun de beste brukte lastebilene, grundig inspisert og vedlikeholdt for å sikre at de lever opp til våre høye kvalitetsstandarder. Hos oss får du mer enn bare en lastebil, du får en partner på veien.

Se våre brukte lastebiler til salgs her.

Fuso Canter til salgs gjennom Bertel O. Steen

Hva skal du velge?

Å ta avgjørelsen om å investere i en ny eller brukt lastebil er en stor beslutning som krever nøye vurdering av en rekke faktorer. Fra pris til pålitelighet, vedlikeholdskostnader, teknologiske og sikkerhetsfunksjoner, er det mange variabler å ta hensyn til.

Uansett om du velger en glinsende ny lastebil med den nyeste teknologien, eller en velholdt brukt modell med et mer tiltalende prispunkt, er det viktigste å sørge for at valget du tar, passer best for dine unike behov og omstendigheter.

Det er viktig å vurdere alle faktorer når du vurderer å kjøpe en ny eller brukt lastebil, og å gjøre grundig research før du tar en beslutning. Hvis du er usikker på hva som vil passe best for deg og dine behov, kan det være lurt å kontakte en autorisert forhandler eller fagperson for råd og veiledning.

Hos Bertel O. Steen Lastebil og buss er vi eksperter på lastebil. Både nye fra fabrikk og godt vedlikeholdte brukte lastebiler.

Ta kontakt for en prat i dag.