Hoppe over navigering
Mercedes-Benz lastebiler på rekke

Kjøpe eller lease lastebil

11.05.2023Bertel O. Steen Lastebil og buss

Her får du tips og sjekkpunkter når du står over valget om å kjøpe ny eller lease lastebil.

Kjøpe eller lease - det er spørsmålet

Å stå overfor valget mellom å kjøpe eller lease en lastebil kan være en sammensatt avgjørelse som trenger grundig evaluering. Her spiller både økonomi, forretningsbehov og personlige preferanser inn.

Valget kan påvirke alt fra din økonomi og skatteposisjon, til din evne til å skalere opp eller ned i henhold til forretningsbehov.

Ved kjøp så eier du lastebilen, noe som gir deg større frihet når det gjelder bruk og tilpasning. Dette innebærer også at du står for kostnadene og ansvaret for vedlikehold og eventuelle reparasjoner.

På den annen side, med leasing, kan du ofte få tilgang til en nyere eller mer avansert lastebil for en forutsigbar månedlig kostnad, men du har kanskje ikke samme frihet til å tilpasse eller bruke kjøretøyet som du ønsker.

Her er noen faktorer du kan vurdere for å hjelpe deg med å bestemme om det er bedre for deg å kjøpe eller lease en lastebil.

Viktig å tenke over når det kommer til kjøp eller leasing av lastebil

 • Økonomi:
  Leasing kan være en god ide hvis du ikke har tilstrekkelig kapital til å kjøpe lastebilen. Leasing kan også være mer fordelaktig hvis du ønsker å bevare likviditeten eller hvis du trenger å investere pengene dine i andre forretningsområder.
 • Bruk:
  Hvis du planlegger å bruke lastebilen i en kortere periode, kan leasing være mer fordelaktig. Hvis du har behov for lastebilen over en lengre periode, vil det mest sannsynlig være bedre å kjøpe.
 • Vedlikehold:
  Leasing kan gi deg fordelen av å ha vedlikeholds- og reparasjonskostnader dekket av leasingavtalen, mens eierskap vil kreve at du betaler for disse kostnadene selv.
 • Skattemessige fordeler:
  Både kjøp og leasing kan gi skattemessige fordeler, men det kan være lurt å konsultere en regnskapsfører for å få en bedre forståelse av skattefordeler som kan være tilgjengelige for deg.
 • Forretningsplan:
  Det kan være lurt å evaluere forretningsplanen din for å se hvordan en ny lastebil vil passe inn i planen, og om leasing eller kjøp vil gi deg større fleksibilitet og bedre økonomisk utbytte.

Hva passer best for meg?

Valget mellom å kjøpe eller lease en lastebil koker ned til dine individuelle behov og omstendigheter.

Hvis du har tilstrekkelige midler tilgjengelig og ønsker full kontroll og eierskap over kjøretøyet, inkludert friheten til å tilpasse det etter dine behov, er kjøp et godt valg. På lang sikt kan kjøp også være mer kostnadseffektivt.

På den annen side, hvis du ønsker å ha tilgang til nyere modeller med de nyeste funksjonene og teknologiene, eller hvis du ønsker en forutsigbar månedlig kostnad uten bekymring for vedlikeholds- og reparasjonskostnader, kan leasing være det beste alternativet for deg.

Ta kontakt med oss for hjelp til å velge

Når du skal bestemme om du skal kjøpe eller lease en lastebil, bør du også ta hensyn til dine personlige preferanser og situasjon. Du kan diskutere med forhandleren eller en finansrådgiver for å få råd og veiledning om hvilken beslutning som passer best for deg og din bedrift.

Hos Bertel O. Steen Lastebil og buss er vi eksperter på lastebil og buss. Ta kontakt med oss i dag for å vurdere hvorvidt kjøp eller leasing passer for deg.

Mercedes-Benz lastebiler utstilt

Hva kan vi hjelpe deg med?

Har du noe du lurer på? Snakk med våre kundebehandlere på telefon eller send oss en melding.

Send oss en melding
kundeservice

Relevante artikler

Hvordan velge riktig lastebil

Hvordan vet du hvilken lastebil som er rett for deg? Det er ikke alltid like lett! Det er mange faktorer som k

Den nye Mercedes-Benz eActros utstilt
Brukt versus ny lastebil - hva skal jeg kjøpe?

Å investere i en lastebil, enten den er ny eller brukt, kan være en betydelig finansiell forpliktelse. Derfor