Hoppe over navigering

Hva bør du sjekke når du kjøper brukt lastebil?

19.04.2023Bertel O. Steen

Du kan spare både penger og miljøet ved å kjøpe brukte lastebiler. Mange bruktlastebiler er i flott stand og kan gi deg mye bil for pengene, selv hvis det er en gammel lastebil. Likevel er det lurt å sjekke at du kjøper en bil som passer for nettopp dine behov, og at du ikke gjør et bomkjøp.

Vi har utarbeidet en sjekkliste du kan bruke når du er på utkikk etter den perfekte bruktbilen!

Sjekkliste for kjøp av brukt lastebil

Historikk

  1. Sjekk historikken til lastebilen du vurderer å kjøpe. Sjekk servicehistorikk, mulige ulykker og tidligere eierskap. Du bør også høre om lastebilen har hatt noen tilbakekallinger eller reparasjoner utenom det vanlige. Hvis du er heldig, kan det hende lastebilen nylig har blitt oppdatert eller reparert - det kan du fort spare penger på!

Tilstand

  1. Sjekk tilstanden på lastebilen nøye, både utvendig og innvendig. Se etter tegn på slitasje eller skader på karosseriet, understellet, motoren og hjulopphenget. Du bør også sjekke dekk og bremser for å sørge for at de er i god stand. Husk at det kosmetiske ikke nødvendigvis er så farlig, det kan du enkelt ordne - men tekniske feil kan fort bli dyrt i det lange løp.

Ytelse

  1. Prøvekjør alltid! Da kan du også teste ytelsen på bilen. Sjekk at motoren starter og stopper jevnt og at girskiftet fungerer som det skal. Vær ekstra obs på eventuelle vibrasjoner, støy eller annen unormal oppførsel fra bilen, så du ikke kjøper på deg noen ubehagelige overraskelser.

Dokumentasjon

  1. Når du kjøper brukt er det viktig at du sørger for at all dokumentasjon er på plass, inkludert vognkort, forsikringspapirer og servicehefte. Du bør også sjekke om det er noen gjeld på lastebilen.

Pris

  1. Sammenlign prisen på lastebilen du vurderer å kjøpe med lignende modeller på markedet. Hvis prisen virker for god til å være sann, kan det være en grunn til det…

Vedlikeholds- og drivstoffkostnader

  1. Sjekk de forventede vedlikeholdskostnadene for lastebilen du vurderer å kjøpe basert på alder, kjørelengde og servicehistorikk. Husk at eldre lastebiler vanligvis krever noe mer vedlikehold og reparasjoner. Hør også med selger om hvor mye drivstoff bilen er forventet å bruke, slik at du vet hva du skal budsjettere med.

Tilpasning

  1. Hvis du trenger egne tilpasninger til lastebilen, bør du sjekke om de tenkte tilpasningene er mulige på lastebilen du tenker å kjøpe.

Det er viktig å gjøre grundig research før du kjøper brukt lastebil, slik at du slipper leie bomkjøp. Hvis du er usikker på hva du skal se etter eller trenger hjelp, kan du kontakte oss i Bertel O. Steen, så hjelper vi deg!

Syns du kjøp av brukt lastebil virker litt skummelt? I Bertel O. Steen selger vi også brukte lastebiler, hvor vi har gjort bakgrunnssjekken for deg!

Vårt utvalg av brukte lastebiler finner du her.

Fuso Canter til salgs gjennom Bertel O. Steen

Hva kan vi hjelpe deg med?

Har du noe du lurer på? Snakk med våre kundebehandlere på telefon eller send oss en melding.

Send oss en melding
kundeservice

Relevante artikler

Den nye Mercedes-Benz eActros utstilt
Brukt versus ny lastebil - hva skal jeg kjøpe?

Å investere i en lastebil, enten den er ny eller brukt, kan være en betydelig finansiell forpliktelse. Derfor

Mercedes-Benz lastebiler på rekke
Kjøpe eller lease lastebil

Her får du tips og sjekkpunkter når du står over valget om å kjøpe ny eller lease lastebil.