Hoppe over navigering

Hvordan velge riktig lastebil

19.04.2023

Hvordan vet du hvilken lastebil som er rett for deg? Det er ikke alltid like lett! Det er mange faktorer som kan spille inn og kan hjelpe deg å finne lastebilen som er perfekt for nettopp dine behov.

Her er noen nyttige sjekkpunkter du kan ha i bakhodet:

 1. Formål:
  Hva skal du bruke lastebilen til? Er det for langtransport, distribusjon i byen, anleggsvirksomhet eller noe annet? Det er viktig å velge en lastebil som er tilpasset formålet.
 2. Nyttelast:
  Hvor mye last skal lastebilen kunne frakte? Velg en lastebil med tilstrekkelig nyttelastkapasitet for å frakte lasten din.
 3. Motor og drivstoff:
  Hvilken type motor og drivstoff foretrekker du? Diesel, bensin, elektrisk eller hybrid? Du bør velge en motor og drivstoff som passer til formålet og som gir god økonomi og effektivitet.
 4. Kjørelengde:
  Hvor langt skal lastebilen kjøre daglig eller ukentlig? Velg en lastebil med tilstrekkelig drivstoffkapasitet og som er økonomisk å kjøre på lange avstander.
 5. Størrelse og dimensjoner:
  Hvilken størrelse og dimensjoner bør lastebilen ha? Dette kan påvirkes av formålet, plassbehov og krav til vekt og størrelse på veier.
 6. Utstyr og funksjoner:
  Hvilket utstyr og funksjoner trenger du på lastebilen? Dette kan inkludere klimaanlegg, cruisekontroll, lastesikring, navigasjonssystem, parkeringshjelp og mye mer.
 7. Kostnad:
  Hva er budsjettet ditt for å kjøpe og vedlikeholde lastebilen? Velg en lastebil som er innenfor budsjettet ditt og som ikke vil kreve for mye i vedlikeholdskostnader.
 8. Sikkerhet og miljø:
  Sjekk at lastebilen oppfyller sikkerhetskravene og miljøkravene der du skal bruke den. Velg en lastebil som har de nødvendige sikkerhets- og miljøfunksjonene.

Det er viktig å gjøre grundig research og vurdere disse faktorene før du velger en lastebil.

Ta gjerne kontakt med oss for råd og veiledning!

Hva kan vi hjelpe deg med?

Har du noe du lurer på? Snakk med våre kundebehandlere på telefon eller send oss en melding.

Send oss en melding
kundeservice

Andre teamer

Hva bør du sjekke når du kjøper brukt lastebil?

Du kan spare både penger og miljøet ved å kjøpe brukte lastebiler. Mange bruktlastebiler er i flott stand og k

Finner du ikke det du leter etter?