Hoppe over navigering

Bærekraft i praksis

For Daimler er ikke bærekraft bare en motetrend, men en viktig holdning. For å gjøre vårt for denne globale målsetningen, har vi satt opp et tydelig veikart for å gjøre transportbransjen CO₂-nøytral. Elektrisk mobilitet er nøkkelen til bærekraft, og med eActros realiserer vi bærekraft allerede i dag: uten lokale CO₂-utslipp.

Illustrasjon lastebil med jordklode på planet

CO₂-nøytral produksjon

Bærekraft stanser ikke ved eTruck. For å redusere CO₂-utslippet må vi se på helheten. Derfor skal alle europeiske Daimler-fabrikker produsere CO₂-nøytralt fra 2022 . Vi reduserer også konsekvent CO₂-utslippene våre med klimanøytral produksjon, og vi ønsker å unngå utslipp der det er mulig. I tillegg til å benytte grønn strøm, bygger vi kontinuerlig ut fornybar energi på anleggene våre. En dekkende strømavtale skal sikre at alle Daimler Truck AG sine fasiliteter i Tyskland får dekket strømbehovet sitt med strøm fra vind-, sol- og vannkraft.

Klimanøytral lastebil

Ikke enten/eller

Når man sammenligner direkte, er eActros opptil dobbelt så effektiv som en diesel lastebil. Det er mulig fordi den utnytter den elektriske drivlinjen og energigjenvinningen på en effektiv måte. Løsningen er skreddersydd for tung distribusjonstrafikk i urbane områder med el-lastebiler. Den overbeviser med optimalisert drivlinjevekt, økt effektivitet og mer stillegående kjøring. De elektrisk drevne akslene har to separate elektriske motorer som muliggjør ytelser opptil 400 kW.

TruckTraining - på elbil-vis

Energi- og ressursbesparende kjøring er ikke bare avhengig av hvor effektiv drivlinjen er, men også fra kjørestilen og -vanene til sjåførene. Derfor byr Mercedes-Benz Trucks på et eget kjørekurs tilpasset eActros. Kurset begynner med det grunnleggende, som lading av lastebilen, henting av informasjon relevant for elbiler, og hvordan dette gjøres til en del av den daglige kjørerutinen. Dette lærer deltakerne gjennom å se på den nye, elektriske drivlinjen. Kurset formidler også noen nyttige tips til hvordan man henter mest mulig ut av energigjenvinningen og dermed kjører på en måte som gir optimal rekkevidde og minst belastning for batteriet.

Andre temaer

Bilde av to hender som holder et Mercedes ServiceCard
Serviceavtaler

Oversiktlige kostnader uten overraskelser! Serviceavtalene til Mercedes-Benz gjør langsiktig planlegging enkle

Vedlikehold av lastebil

Moderne lastebiler har mye utstyr som påvirker kjøreopplevelsen, funksjonalitet, sikkerhet og driftskostnader.