Hoppe over navigering

Bestill 2-års kontroll på fartsskriver hos oss

  • Konkurransedyktig pris
  • Utføres mens du venter

Bestill time online

Enten du ønsker service, PKK, en reparasjon, diagnose, bilglass eller noe annet, bestiller du enkelt time til din bil online her!

Hvorfor skal man kontrollere fartskriver for lastebil?

Fartsskriveren, eller tachografen, er en kritisk komponent i lastebiler, og regelmessig kontroll er nødvendig av flere grunner.

For det første bidrar den til å sikre overholdelse av lovgivningen, ettersom mange land krever at tunge kjøretøy har en fungerende fartsskriver, og at dataene fra denne er tilgjengelige for myndighetene. Videre bidrar fartsskriveren til veisikkerheten ved å sikre at sjåførene overholder kjøre- og hviletidsbestemmelsene, som er viktige for å forhindre tretthet og ulykker.

Kontroll av fartsskriveren er også nødvendig for å beskytte sjåførens rettigheter, og for å forhindre at de blir presset til å kjøre lenger enn det som er trygt eller tillatt. Til slutt, kan data fra fartsskriveren bidra til å forbedre effektiviteten gjennom analyse av kjøremønstre.

Når skal fartsskriver kontrolleres ?

Hvert annet år skal fartsskriver på kjøretøy over 3500 kg kontrolleres. Hos oss kan du få utført 2-års fartsskriver kontroll på alle typer tungbil. Om du er usikker på når neste kontroll er, kan du enkelt sjekke dette på kontroll lappen som sitter i bakkant på førerdøråpningen eller kontakte din forhandler.  

2-års kontrollen på fartsskriver gjennomføres i tråd med felles retningslinjer som samtlige verksteder som er godkjent til å utføre 2-års kontrollen på fartsskriver må følge.

Hvor lang tid tar en 2-års kontroll på fartsskriveren?

En 2-års kontroll på fartsskriveren tar 2,5 timer. Du må gjerne vente hos oss mens vi utfører arbeidet på bilen din, hvis du ønsker det. I vår vente sone kan vi by på både kaffe og trådløst nett.

Dette kan du forvente når du tar 2-års kontrollen på din fartsskriver hos Bertel O. Steen

  • Prisen er konkurransedyktig.
  • 2-års kontrollen på fartsskriveren  utføres etter retningslinjene med svært høy faglig kompetanse.
  • Kontrollen tar 2,5 timer (avhengig av type tungbil), og du kan normalt vente mens den blir utført, om du ønsker det. Vi har kaffe, ventesone og trådløst nett om du ønsker å jobbe mens du venter.
  • Vi håndterer alt det praktiske rundt 2-års kontrollen på fartsskriveren, som dokumentasjon på  godkjenning. Du skal slippe å tenke på annet enn å levere og hente bilen din.
  • Dersom vi finner at noe er feil får du eget tilbud på utbedring av dette der tilbudet er basert på bruk av deler og reparasjon utført etter fabrikantens retningslinjer.

Slik fungerer det

1

Bestill time online

Klikk deg inn på vår digitale bestillingsløsning. Her legger du inn detaljer om bilen din, hvilke tjenester du ønsker utført samt når og hvor.

2

Lever bilen

Lever bilen hos en av våre merkeverksteder. Du kan vente hos oss eller få leiebil hvis du har behov. Hos de fleste av våre verksteder bruker vi AutoKey, slik at du kan levere bilen når det passer deg 24/7.

3

Du får beskjed når bilen er klar til henting

Vi sender deg en SMS når vi har fullført jobben.

Finn nærmeste verksted

Finn ditt nærmeste Bertel O. Steen-verksted og forhandler

Gå til verkstedsoversikt
verksted