Hoppe over navigering

Montering og service av alkolås

Bestill montering og service av alkolås hos oss!

  • Konkurransedyktig pris
  • Utføres av kvalifiserte teknikere

Hva er alkolås?

Alkolås er en teknisk enhet designet for å forhindre kjøring under påvirkning av alkohol. Den kobles vanligvis til kjøretøyets tenningssystem. Enheten består av et håndsett med munnstykke, som føreren må blåse i før kjøretøyet kan startes. Hvis alkolåsen måler promille over en definert grense, vil kjøretøyet ikke starte.

I Norge er det krav om alkolås i alle busser og minibusser registrert etter 1. januar 2019 som driver persontransport mot vederlag. Kjøretøy registrert før denne datoen må ha ettermontert alkolås innen 31. desember 2023. Dette gjelder også lastebiler som brukes til persontransport.

Formålet med alkolås er å øke trafikksikkerheten ved å redusere risikoen for alkoholpåvirket kjøring. Det bidrar til trygghet for passasjerer og andre trafikanter.

Montering og service av alkolås i lastebil og buss

Bertel O. Steen Lastebil og Buss tilbyr montering og service av alkolås med høy faglig kompetanse. Vi følger produsentens anvisninger for å sikre optimal funksjon og pålitelighet, slik at du kan stole på at alkolåsen fungerer til enhver tid.

  • Service og vedlikehold: Regelmessig vedlikehold og service er viktig for å sikre at alkolåsen fungerer korrekt. Våre erfarne teknikere i Bertel O. Steen Lastebil og buss utfører alt nødvendig vedlikeholdsarbeid og service.
  • Praktisk informasjon: Montering tar normalt et par timer, avhengig av lastebilen eller bussens type og modell. Du kan vente i vår komfortable ventesone med tilgang til kaffe og Wi-Fi.

Finn nærmeste verksted

Alle våre verksteder er 100% merkeuavhengige og tar deg imot uansett hva slags merke du kjører. Vi har også egne skade- og påbyggerverksteder.

Gå til verksteds- og forhandleroversikt
verksted