Hoppe over navigering

Periodisk kontroll (PKK) av henger for tunge kjøretøy

Om periodisk kontroll av henger for tunge kjøretøy

PKK, også kjent som EU-kontroll, er påkrevd for tilhengere eldre enn fire år som ønsker sertifisering for tempo-100, samt for alle tilhengere sertifisert for tempo-100 annethvert år.

Kontrollen inkluderer en grundig gjennomgang av tilhengerens bremser, lys, refleks, hjul, hjuloppheng, fjæring, og understell, samt kontroll av understellsnummer og vognkort. Våre godkjente verksteder sikrer at din tilhenger møter alle krav for sikkerhet og kvalitet.

For å bli godkjent for tempo-100, må også trekkbilen tilfredsstille visse krav, som å ha ABS-bremser og en tillatt totalvekt på 3 500 kilo eller lavere. I tillegg må det være balanse i vekten mellom bilen og tilhengeren.

Tempo 100-godkjenning er kun gyldig i utstedelseslandet, og en norskregistrert tilhenger må ha norsk godkjenning for å kjøre over 80 km/t i Norge. Ved behov for omklassifisering til 'vanlig tilhenger', må en tilsvarende prosess og kontroll gjennomføres.

Finn nærmeste verksted

Alle våre verksteder er 100% merkeuavhengige og tar deg imot uansett hva slags merke du kjører. Vi har også egne skade- og påbyggerverksteder.

Gå til verksteds- og forhandleroversikt
verksted