Hoppe over navigering

Leasing av lastebil

En enkel og fleksibel finansieringsløsning. Har du behov i dag som kanskje vil endre seg om få år? Da vil du sette pris på forutsigbarheten, tryggheten og fleksibiliteten leasing gir deg. Kanskje drømmebilen er nærmere enn du tror?

 • Fordeler
 • Forutsigbarhet
 • Enklere regnskap
 • Frigjør kapital
Få uforpliktende tilbud

Hva vil det si å lease en lastebil?

Leasing av lastebil er en alternativ finansieringsmetode for bedrifter som trenger lastebiler for sine operasjoner, men som ikke nødvendigvis ønsker å kjøpe dem direkte med en gang.

Når du leaser en lastebil, inngår du en kontrakt med et leasingfirma som Bertel O. Steen Lastebil og buss. Leasingkontrakten definerer en fastsatt periode (vanligvis noen få år) der du kan bruke lastebilen, mot en månedlig betaling. Ved utgangen av leasingsperioden returneres lastebilen til leasingfirmaet, og du har da mulighet til å inngå en ny leasingavtale på en nyere modell.

Fordeler med leasing

Bilen disponerer du fritt i en avtalt periode. De fleste velger å beholde bilen i 3 eller 5 år. Velger du å lease ned til 0 kan du hos de fleste banker velge å fortsette leieperioden, få kjøpe ut bilen eller levere den tilbake til banken. Velger du leasing med restverdi leverer du bilen tilbake til oss.

Den viktigste og mest avgjørende fakturaen er for de aller fleste TCO (total cost of ownership). Altså hvor mye bilen totalt sett vil koste din bedrift rent økonomisk i løpet av en gitt periode. Hvilken type bil du skal ha, årlig kjørelengde, forventet slitasje og vilkårene i leasingavtalen vil alle ha innvirkning på det totale regnestykket.

Få den hjelpen du trenger og finn det alternativet som lønner seg mest for din bedrift ved å ta kontakt med nærmeste forhandler. Gjennom vår finansieringspartner, DNB, får du gode avtaler på leasing av bil fra oss.

 • Forutsigbarhet

Med leasing vet du hvilke kostnader du får hver eneste måned. Dette gir enkel budsjettering og god oversikt over fremtidige kostnader.

 •  Enklere regnskap

Med leasing får du én samlefaktura i måneden som utgiftsføres direkte. Du slipper å aktivere investeringen i balansen og føre avskrivninger. Sammen med høy forutsigbarhet er dette hovedgrunnen til at de fleste bedrifter velger å lease sine transportmidler.

 •  Frigjør kapital

Bedriften din kan anskaffe en ny lastebil uten å binde opp driftskapital ved kjøp.

 •  Alltid moderne utstyr

Du kan velge hvor lenge leasingavtalen løper. Leaser du bil over 3 år vil du alltid være sikret å ha det nyeste og mest moderne utstyret.

Ofte stilte spørsmål om leasing

Hos vår finansieringspartner kan du ved utløp av leieperioden velge å:

 • Fortsette leieperioden
 • Be om å få kjøpe gjenstanden
 • Levere gjenstanden tilbake

Leasing med restverdi innebærer at vi stiller garanti for verdien av gjenstanden etter leieperioden. Restverdi gjør at leiebeløpet blir betydelig redusert, fordi gjenstanden må leveres tilbake til oss ved utløp av perioden. Fordelen din ved restverdi er at vi overtar risiko for verdifall i leieperioden.

Lån innebærer at bedriften eier gjenstanden selv. Gjenstanden må derfor aktiveres i balansen og avskrives over tid. Ved leasing leies gjenstanden i en på forhåndsbestemt periode.

Finn nærmeste forhandler

Alle våre verksteder er 100% merkeuavhengige og tar deg imot uansett hva slags merke du kjører. Vi har også egne skade- og påbyggerverksteder.

Gå til verksteds- og forhandleroversikt
verksted

Relaterte artikler

Serviceavtaler lastebiler

Oversiktlige kostnader uten overraskelser – våre serviceavtaler gjør langsiktig planlegging enklere og det til

Mann som hilser til lastebilsjåfør
Veihjelp S24H

Uhell eller ulykke? Mercedes-Benz Service hjelper deg profesjonelt videre. Mercedes-Benz Service24h til og med

Hva kan vi hjelpe deg med?

Har du noe du lurer på? Snakk med våre kundebehandlere på telefon eller send oss en melding.

Send oss en melding
kundeservice