Hoppe over navigering
eCitaro vinner Electric Bus Champion i 2023

Mercedes-Benz eCitaro er Electric Bus Champion i 2023

Mercedes-Benz eCitaro står nå som den uovertrufne mesteren av elektriske busser for 2023. Dette ble klart etter en streng sammenligningstest organisert av Omnibusspiegel busmagasin, hvor et panel av internasjonale eksperter tildelte den denne prestisjetunge tittelen.

Tildelingen Electric Bus Champion

I en tid hvor bærekraft og miljøvennlige løsninger står i sentrum av global oppmerksomhet, markerer prisen for den beste elektriske bussen en milepæl i transportsektorens reise mot en grønnere fremtid. Å vinne denne prisen er ikke bare en anerkjennelse av teknologisk innovasjon, men også et symbol på dedikasjonen til å forme en miljøvennlig og bærekraftig fremtid.

Mot denne bakgrunnen står Mercedes-Benz eCitaro nå frem som den uovertrufne mesteren av Electric Bus Champion for 2023. Dette ble klart etter en streng sammenligningstest organisert av Omnibusspiegel busmagasin. Et panel av internasjonale eksperter tildelte eCitaro denne prestisjetunge tittelen, etter en grundig vurdering av dens unike egenskaper og ytelser.

Over en fire-dagers testperiode ble eCitaro, sammen med fem andre ledende modeller i 12-meters segmentet, nøye evaluert av cirka 20 spesialiserte journalister og representanter fra transportfirmaer. Teknikere med lang erfaring gransket også hver buss for å vurdere hvor enkelt de var å vedlikeholde og reparere.

Mercedes-Benz eCitaro sett ovenfra

Høyeffektive NMC°3 Batterier

Elektrisk transport spiller en nøkkelrolle i å forme den grønne revolusjonen av byer rundt om i verden. En buss som kan kjøre lengre, med mindre behov for ladestopp, betyr mindre energiforbruk, mindre forurensning og en mer effektiv bytransport.

Mercedes-Benz eCitaro har virkelig satt standarden høyt med sine avanserte NMC°3 batterier. Disse batteriene representerer en ny bølge innen bybuss-elektromobilitet, hvor innovativ kjemi møter toppmoderne teknologi. Med en imponerende økning i kapasitet på nesten 50% - og det uten ekstra vekt - markerer det en viktig milepæl i bussindustriens streben etter å kombinere ytelse med bærekraft. Det endelige resultatet? En buss som kan betjene byens innbyggere på en mer miljøvennlig måte, og som reiser lengre avstander med færre ladestopp.

Landende eCitaro busser på ladestasjon

Komfort og sikkerhet med eCitaro

Mercedes-Benz eCitaro gir en balanse mellom velkjente komforter og toppmoderne sikkerhetsfunksjoner. Interiørdesignet er nøye utformet for å sikre at både sjåfører og passasjerer føler seg hjemme. Layouten i passasjerdelen gjenspeiler den kjente og pålitelige Citaro med forbrenningsmotor. For sjåførene, tilbyr eCitaro også en integrert energieffektiv kjøremodus, som promoterer en jevn og effektiv kjørestil.

Men det stopper ikke ved komfort alene. Sikkerhet har alltid stått i front hos Mercedes-Benz, og eCitaro følger denne tradisjonen. Bussen er utstyrt med avanserte sikkerhetsfunksjoner, inkludert et 360° kamera-system, som gir sjåføren en fullstendig oversikt ved vanskelige manøvrer. I tillegg bruker bussen et akustisk varslingsystem (AVAS) for å gi fotgjengere beskjed når den nærmer seg, ettersom elektriske busser er mye stillere enn andre busser.

Med disse funksjonene garanterer eCitaro ikke bare elektro-effektivitet, men også ro i sinnet for passasjerer og sjåfører.

Vite mer om eCitaro?

I Bertel O. Steen Lastebil og buss er vi eksperter på buss. Ta kontakt med oss i dag for en prat om Mercedes-Benz eCitaro.